حجت الاسلام محمدرضا معصوم خانی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در استان کردستان، با اشاره به نزدیک بودن سال جدید و عید نوروز، اظهار داشت: از باب قاعده کل ما حکم به عقل حکم به الشرع، دین مبین اسلام، آداب و رسوم و عقایدی که با عقل و منطق موافق است را تایید و امضا می کند، از روایت معروف امام صادق (ع) و همچنین سیره بزرگان و علمای سلف فهمیده می شود که بیشتر رسوم عید باستانی نوروز ایرانیان مورد تایید قرار گرفته شده است.
معاون پژوهش مدرسه علمیه امام صادق(ع) شهرستان بیجار گفت: از جمله این آداب و رسوم پسندیده که در اسلام هم مورد توجه و تاکید واقع شده می توان به موارد مهمی اشاره کرد که اتفاقا در دنیای دیجیتال و اینترنت و فضای مجازی امروز می تواند کارساز و راهگشا باشد.
حجت الاسلام معصوم خانی تاکید کرد: در دین اسلام بر انجام صله رحم بسیار تاکید شده است، صله رحم و دیدار با دوستان، آشنایان و بستگان می تواند حلال بسیاری از مشکلات افراد باشد و به همین دلیل است که در احادیث معصومین آمده است که صله رحم باعث افزایش عمر انسان می شود.
این استاد حوزوی یکی دیگر از آداب نیکو و پسندیده در عید نوروز را دادن هدیه به هم نوعان و دیگران عنوان کرد و گفت: دادن هدیه از نظر اجتماعی و روان شناسی باعث تالیف قلوب می شود و کدورتها را از بین می برد.
وی با اشاره به اینکه انجام کارهای دسته جمعی در این ایام برکات زیادی اجتماعی و روحی بسیاری دارد، افزود: اعیاد برای خود رسم و رسومی دارند که باید به جای آورده شوند، از مهمترین این رسوم می توان به طهارت و پاکیزگی جسم و جان و محیط زندگی، انجام تغییر در طبیعت و تاثیر آن در تغییر نفس و کردار، اهمیت به محیط زیست و سنت حسنه درختکاری و اطلاع یافتن از وضعیت زندگی و مشکلات اطرافیان و کمک به آنها و... اشاره کرد.
معاون پژوهش مدرسه علمیه امام صادق (ع) بیجار تاکید کرد: لذا با نگاه اجمالی به این سنت های حسنه می توان به جایگاه و کارکرد اجتماعی نوروز پی برد.
نظر شما